Digitale TV

Digitale TV is niets meer of minder dan televisie met een zeer hoge kwaliteit. Met een abonnement op digitale TV kunt u uw lievelingsprogramma’s nog intenser beleven en beschikt u over een televisieabonnement met een zeer goede kwaliteit. Op deze pagina leest u over de verschillende manieren van digitaal TV kijken en de providers die dit aanbieden, zodat u de beste keuze kunt maken. Eventueel samen met internet en bellen in een Alles-in-1 abonnement.

Wat is digitale TV?

Met een abonnement op digitale televisie kunt u via de elektronische programmagids op uw scherm zien wat er op TV is, en komt. Daarnaast kunt u programma’s terugkijken, films huren, extra zenderpakketten bestellen, spellen spelen en zoveel meer met digitale TV. Bijna alle aanbieders van digitale TV bieden de keuze voor een harddiskrecorder, waarmee programma’s kunt opnemen en om later terug te kijken. Voor digitale TV heeft u een decoder nodig, ook wel een tuner of digitale ontvanger genoemd. Elke provider levert zijn eigen merk decoder, de aansluitingen verschillen dus. Bij ieder abonnement op Internetbestellen.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden van de decoder die u krijgt. U kunt op een aantal verschillende manieren van digitale TV genieten. Elke provider gebruikt zijn eigen techniek, waardoor de kans groot is dat u ook op uw adres digitale TV kunt kijken.

Digitale TV via de kabel

Bij deze vorm van digitale TV komt het televisiesignaal binnen via de analoge kabel. Via een decoder wordt het analoge signaal omgezet in een digitaal signaal dat het televisietoestel kent. Een groot voordeel van digitale TV via de kabel is dat de kabel in de meeste huishoudens al aanwezig is. Via de kabel kunt u ook diensten zoals internet en telefonie nemen. Een ander groot voordeel van digitale TV via de kabel is dat het zenderaanbod een stuk groter is dan bij analoge TV. Ook is het minder storingsgevoelig en heeft u een betere beeld- en geluidskwaliteit dan bij analoge TV. Het nadeel van digitale TV via de kabel is dat het alleen wordt aangeboden in combinatie met een analoog radio- en televisie (RTV) abonnement. De providers van digitale TV via de kabel die u op Internetbestellen.nl kunt vergelijken, is Ziggo.

Digitale TV via de ether

Bij deze techniek komt het digitale TV signaal uit de ether. Uw decoder plukt dit signaal uit de lucht en zet dit om, zodat uw televisie het signaal herkent. Deze abonnementen zijn veelal zeer laag geprijsd en gemakkelijk binnen 10 minuten zelf te installeren. Het grootste voordeel van digitale TV via de ether is dat het draadloos is. U kunt het overal gebruiken (huis, camping, boot), zonder dat u kabels hoeft door te trekken. Een nadeel van digitale TV via de ether is dat door de beperkte bandbreedte het zenderaanbod niet uitgebreid is. Ook is digitale TV via de ether gevoeliger voor storing dan bijvoorbeeld kabeltelevisie. Vergelijk op Internetbestellen.nl digitale TV via de ether van OnlineT-Mobile en Tele2.

Digitale TV via internet / IPTV

Bij deze vorm van digitaal TV kijken komt het televisiesignaal binnen via internet. U heeft voor IPTV dus altijd een internetabonnement van de desbetreffende provider nodig. IPTV staat namelijk voor Internet Protocol Television: televisie via internet. De bekende varianten van IPTV zijn Interactieve TV van KPN en Tele2. Het grote voordeel van IPTV is dat er via deze techniek onbeperkt ruimte is om (steeds meer zenders) aan te bieden. Daarom zijn er vaak veel en uitgebreide zenderpakketten mogelijk via IPTV. Een nadeel van IPTV kan zijn dat het een aantal Mb’s gebruikt van wat er beschikbaar is. U houdt dus minder Mb’s over voor uw internetgebruik dan de maximaal te behalen snelheid van het door u bestelde pakket. Ook is IPTV nog niet overal in Nederland beschikbaar. Bekijk en vergelijk de IPTV abonnementen van OnlineT-Mobile en Tele2.

De beschikbaarheid van digitale TV

Op elk adres is de beschikbaarheid van digitale TV anders. Maar omdat er meerdere manieren zijn om digitale TV te ontvangen, is de kans groot dat minstens één van bovengenoemde technieken beschikbaar is op uw adres. Zelfs als u in het zogenaamde buitengebied woont. U kunt zelf via onze postcodecheck controleren welke vormen van digitale TV er op uw adres beschikbaar zijn, om vervolgens abonnementen te vergelijken en het beste abonnement te bestellen. Wilt u liever een persoonlijk advies op maat? Neem dan contact op met de klantenservice van Internetbestellen.nl!