Internetsnelheid

Traag internet is iets van de jaren ’90. Nu willen we meer, veel meer. Toch surfen tienduizenden mensen in Nederland nog steeds op langzaam internet. Ergert u zich groen en geel aan uw trage verbinding? Ga dan eerst voor uzelf na of dat aan uw hardware zou kunnen liggen, dus bijvoorbeeld aan een verouderde pc, laptop of modem. Welke andere factoren invloed kunnen hebben op uw internetsnelheid, leest u hieronder. Zo bent u goed geïnformeerd als u overstapt naar een sneller internet abonnement!

Internetsnelheid kabel, ADSL en glasvezel

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat geen enkele internetprovider de internetsnelheid haalt die wordt beloofd. De reden hiervan verschilt per verbinding. Bij kabel internet wordt de verbinding verdeeld over het aantal gebruikers. Zijn uw buren op hetzelfde moment als u aan het internettten, dan gaat de internetsnelheid per gebruiker dus omlaag. Hetzelfde geldt voor smartphones, tablets, pc’s en interactieve TV’s die tegelijkertijd in gebruik zijn in eigen huis. Zo vraagt Interactieve Televisie 4 tot 8 Mb per seconde. ADSL internet kent dit probleem niet. Bij deze verbinding is iedere gebruiker afzonderlijk verbonden met de centrale. Hierbij is de afstand tot de centrale bepalend voor de internetsnelheid van de internetverbinding. En dan zijn er nog andere factoren die invloed hebben op de internetsnelheid. Spyware staat op nummer 1 als oorzaak van een trage internetverbinding. Daarnaast kunnen verkeerde instellingen op uw computer of in uw browser de internetsnelheid beïnvloeden. Het spreekt voor zich dat een verouderde computer of een slecht werkende router een snelle internetverbinding aan banden leggen. Deze software en hardware factoren hebben invloed op de internetsnelheid via de kabel, ADSL en op glasvezel internet.

Draadloos internet en snelheid

Een vaste verbinding heeft een hogere internetsnelheid dan draadloos internet, ook wel WiFi genoemd. Toch kiezen veruit de meeste mensen voor een draadloze internetverbinding. Simpelweg omdat deze meer voordelen biedt. Wie draadloos wil internetten via een snelle verbinding doet er dus slim aan om te kiezen voor een extra snel internet abonnement.

Snel internet bestellen

Wilt u uw internet abonnement upgraden of overstappen naar sneller internet? Op Internetbestellen.nl kunt u eenvoudig alle mogelijkheden met elkaar vergelijken en direct uw bestelling plaatsen. Uiteraard dient u wel rekening te houden met de opzegtermijn(en) van uw huidige contract(en). Start uw zoekopdracht met onze postcodecheck!