Nummerbehoud

Nummerbehoud is vaak gewenst. U kunt bij het overstappen naar een andere provider hetzelfde telefoonnummer blijven gebruiken als u altijd al had wanneer dit hetzelfde netnummergebied/dezelfde regio is. Uiteraard hoeft u niet te kiezen voor nummerbehoud, maar het is wel zo handig en kost meestal niets. Als u via Internetbestellen.nl overstapt op een nieuw abonnement en u wilt uw telefoonnummer behouden, dan dient u rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Omdat elke situatie anders is, hebben wij de meest voorkomende situaties voor u uitgelegd.

Overstappen met nummerbehoud, check eerst of dit wel kan en hoe dit gaat

Bepaal aan de hand van de volgende punten welke situatie voor u van toepassing is en wat u het beste kunt doen. Wilt u overstappen met nummerbehoud? Doe dan onze postcodecheck of neem contact met ons op!

• Ik heb een vast telefoonnummer, dit abonnement is nog niet opgezegd

Uw nieuwe provider kan probleemloos uw telefoonnummer overnemen, ook wel porteren genoemd. Het abonnement bij uw huidige provider wordt hiermee ook opgezegd. Zo komt u niet met dubbele kosten. Wel moet u contractvrij zijn bij uw huidige provider. Mocht u uw abonnement zelf op moeten zeggen, doe dit dan niet te vroeg!

• Ik heb een vast telefoonnummer, dit abonnement is al opgezegd

Het is nooit verstandig een telefonieabonnement op te zeggen voordat u een nieuw abonnement heeft aangevraagd. De situatie is echter niet onoverkomelijk: providers zijn verplicht om, na het opheffen, een telefoonnummer nog een aantal maanden vrij te houden. Nummerbehoud is dat nog wel mogelijk.

In de praktijk blijft echter dat uw telefoonnummer al snel aan een andere klant beloofd wordt. Uw nieuwe provider kan uw telefoonnummer dan dus niet meer porteren. U dient dan rekening te houden met eventueel een nieuw telefoonnummer.

• Nummerbehoud bij KPN SlimBellen of Pretium Telecom

Heeft u momenteel een telefoonnummer van KPN SlimBellen of Pretium Telecom? Uw telefoonnummer kan wel overgenomen worden door uw nieuwe provider, maar het abonnement dient u zelf op te zeggen. U kunt dit doen nadat u een schriftelijk bevestiging binnen heeft van uw nieuwe provider met daarin een opzegdatum. Geeft u dan bij het opzeggen van uw abonnement aan dat het om nummerportering gaat en per welke datum dit zal gebeuren.

• Nummerbehoud bij meerdere telefoonnummers/ISDN

Nummerbehoud is bedoeld voor één telefoonnummer. Als u ISDN heeft, wordt uw ISDN hoofdtelefoonnummer vaak overgenomen. Uw overige telefoonnummers zullen dan ook vervallen, bij het opzeggen van uw huidige abonnement. De meeste providers bieden echter de mogelijkheid om, tegen bijbetaling, extra nummers te behouden.

• Nummerbehoud bij verhuizing; ik neem een andere provider

Of dit mogelijk is en op welke manier, verschilt per provider. U kunt bij de medewerkers van Internetbestellen.nl nagaan welke mogelijkheden er zijn bij uw nieuw gekozen provider. Eén voorwaarde is overal hetzelfde: uw huidige telefoonnummer mag nog niet opgezegd zijn! Ook moet uw nieuwe adres hetzelfde netnummer/kengetal bieden als uw huidige adres.