Verhuizen

Bij verhuizen komt een heleboel kijken. Zo moet u bijvoorbeeld uw abonnement(en) op internet, bellen en TV meeverhuizen óf stopzetten en dus overstappen. Het is belangrijk dat u ruim voor de verhuisdatum controleert of uw provider uw huidige pakketten levert op uw nieuwe adres. Dat is namelijk niet altijd zo. Ook als u wilt overstappen, is het raadzaam om uw zaken op tijd te regelen. Want op dubbele kosten zit niemand te wachten tijdens het verhuizen.

Controleer de beschikbaarheid

Via onze postcodecheck kunt u eenvoudig controleren of u uw abonnement(en) op internet, telefonie en televisie kunt meenemen naar uw nieuwe adres. Is dat het geval, dan dient u in de meeste gevallen een maand van te voren aan uw provider te laten weten wanneer u gaat verhuizen. Deze zorgt dat uw abonnement(en) op het juiste moment wordt overgezet. Sommige providers brengen verhuiskosten in rekening, anderen niet. Heeft u vragen over uw huidige contract? Bel ons voor meer info!

Contractsduur en opzegtermijn

Meestal hebben contracten voor internet, bellen en TV een looptijd van één jaar. Hierna kunt u direct opzeggen, met een opzegtermijn van 30 dagen. Als u met uw verhuizing wilt overstappen dient u simpelweg een nieuw abonnement aan te vragen om vervolgens uw huidige op te zeggen. Als uw contractsduur van een jaar op het moment van verhuizen nog niet voorbij is, liggen de zaken anders. U neemt dat abonnement mee naar uw nieuwe thuis, mits uw provider ook daar levert. Zo niet, dan is het wettelijk vastgesteld dat u uw contract toch stop kunt zetten. U heeft hiervoor een kopie van uw huur- of koopovereenkomst nodig.

Nummerbehoud vaste telefonie

U kunt uw vaste telefoonnummer alleen meenemen als u in dezelfde regio blijft wonen met hetzelfde kerngetal. Ga voor uzelf na wat voor u van toepassing is, zodat u uw provider tijdig op de hoogte kunt brengen van uw wensen.

Alles-in-1 abonnementen

Steeds meer mensen combineren hun internet abonnement met vaste telefonie en digitale televisie. Zo’n triple play of Alles-in-1 abonnement bestaat uit drie diensten voor een vast bedrag per maand. Het gemak van één aanspreekpunt en extra kortingen zijn goede redenen om over te stappen op Alles-in-1. Bekijk daarom voor eens de top 5 aanbiedingen van combinatiepakketten en losse internet abonnementen.

Overstappen

Een verhuizing is een goed moment om na te denken over de diensten die uw wilt blijven gebruiken en over de provider waarbij u bent aangesloten. Kan het bijvoorbeeld niet goedkoper? Of zou u juist een snellere internetverbinding en meer televisiezenders willen hebben? Op Internetbestellen.nl kunt u honderden internet-, telefonie- en televisieabonnementen met elkaar vergelijken en direct overstappen. Wilt u zekerheid bij uw overstap? Bel of mail dan gerust, want onze adviseurs begeleiden jaarlijks zo’n 40.000 overstappers en helpen ook u graag verder. Wij wensen u veel succes en plezier bij het verhuizen naar uw nieuwe woning!