WiFi

WiFiWiFi heeft meerdere grote voordelen en daar maken ontzettend veel mensen gebruik van. Zo is WiFi ideaal in huis dankzij de draadloze verbinding en wordt buiten de deur internetten pas echt leuk door WiFi Hotspots.

Draadloos internet in huis

WiFi is de afkorting van Wireless Fidelity. Deze draadloze verbinding voorziet uw pc, laptop, draadloze printer, tablet, smartphone en gameconsole tegelijkertijd van internet. U hoeft uw apparaten en modem dus niet aan te sluiten op meterslange kabels. Heeft u een iPhone of Android telefoon? Dan is WiFi in huis sowieso een must have voor u. Thuis kunt u namelijk internetten op uw smarthone via het WiFi netwerk, zonder dat uw databundel van uw mobiele provider wordt aangesproken. Doe uzelf en uw visite een groot plezier en installeer een WiFi verbinding in uw woning die Mb’s bespaart! Doe onze postcodecheck en bekijk uw mogelijkheden voor WiFi.

Draadloos modem of router

Om WiFi te installeren heeft u een draadloos modem of router nodig. De ene internetaanbieder biedt de apparatuur gratis aan bij een abonnement, soms in bruikleen, en de ander brengt eenmalige kosten in rekening. In uitzonderlijke gevallen biedt de provider geen draadloos modem of router. Bent u op zoek naar een nieuw internetabonnement met draadloos internet? Op onze productpagina’s ziet u direct of de WiFi apparatuur bij het abonnement is inbegrepen of niet.

WiFi Hotspots

Smarthones, tablets en laptops reizen tegenwoordig overal mee naartoe. Om buiten de deur te kunnen internetten bieden restaurants, hotels, cafés, vliegvelden en campings daarom vaak draadloos internet via WiFi Hotspots. Op veel van deze locaties kunt u gratis toegang krijgen tot een draadloos netwerk. Op andere locaties kunt u tegen betaling gebruik maken van de WiFI Hotspots. Ziggo en T-Mobile doen graag iets extra’s om hun klanten tevreden te houden. Zo bieden de twee gratis WiFi Hotspot zones. Onder meer op goedbezochte horecagelegenheden en in congrescentra kunnen Ziggo en T-Mobile klanten gratis gebruikmaken van draadloos internet op hun mobiele apparaten. Ga naar de Hotspots gids van Nederland voor een compleet overzicht van WiFi Hotspots bij u in de buurt.

WiFi en veiligheid

Als een WiFi netwerk niet voldoende is beveiligd, kunnen buurtbewoners hier hun voordeel mee doen. Zij kunnen dan gratis internetten op de verbinding waarvoor u betaalt. Stel daarom altijd een wachtwoord in voor uw WiFi netwerk. De meeste WiFi netwerken worden overigens via het WEP- of het WPA-protocol beschermd ten behoeve van uw privacy.